Bang voor de tandarts?

U bent zeker niet de enige. De tandarts is niet altijd even populair. Regelmatig spreken mensen uit doodsbang te zijn om de tandarts te bezoeken. De naam alleen al zorgt voor hartkloppingen, zweethanden en trillingen over het hele lijf. Meestal dateren deze angsten nog uit hun jeugd. De schooltandarts wordt vaak genoemd als reden. Gelukkig is er veel veranderd door de tijd.

Mensen met heel veel angst durven soms helemaal niet meer naar de tandarts te gaan met alle gevolgen van dien. De halfjaarlijkse controles worden niet gedaan en afspraken worden zo lang mogelijk uitgesteld. Dit maakt eventuele problemen echter alleen maar erger. Vaak zijn mensen nog banger omdat het bezoek zo lang is uitgesteld. De berg wordt steeds maar hoger. Daarnaast is die lichte verkleuring na een paar jaar wellicht een vulling geworden of een wortelkanaalbehandeling.

Graag willen wij u helpen om het gevoel van angst onder controle te krijgen. Vertel aan ons dat u bang bent. Wij zullen er rekening mee houden. Wij kunnen afspraken maken waarbij wij alleen kijken, een foto maken of een diagnose stellen of indien nodig zelfs alleen met u praten.

Met name bij angst patiënten leggen wij iedere stap van een behandeling uit. Zowel vooraf als tijdens de behandeling. Daarnaast kunt u in een spiegel meekijken als u dat fijn vindt. Wanneer u weet wat we doen neemt dat veel onzekerheid en angstgevoelens weg.

Wij zullen er alles aan doen om uw onrust weg te nemen en u op uw gemak te stellen. Dit geldt voor zowel volwassenen als kinderen.

Angstpreventie moet dan ook op jonge leeftijd beginnen door kinderen al vroeg mee te nemen naar de tandarts. Hierdoor zien ze dat zo’n controle afspraak best leuk kan zijn.

Contactgegevens

Emmasingel 87 - 6001 BB Weert 0495 55 03 60 info@bashengeveld.nl

Openingstijden

Ma. di. wo. en do.08:15 - 17:00 uur
Vrijdag 08:15 - 16:30 uur
Zaterdag en zondaggesloten
Pauze op ma. t/m do.12:30 - 13:15 uur