Behandelingen

Algemene tandheelkunde

De algemene tandheelkunde houdt zich bezig met het herkennen, voorkomen en behandelen van ziekten van de tanden en de omringende structuren.
Ons doel is uw mond gezond te houden of indien nodig, uw mond gezond te maken en vervolgens gezond te houden. Door regelmatig op controle te komen worden eventuele afwijkingen meteen gezien. Er kan dan ook direct actie ondernomen worden zoals het maken van foto’s, het vullen van gaatjes of het plaatsen van kronen. Preventieve tandheelkunde zoals een bezoek aan de mondhygiëniste of mondhygiëne -, poets- voedingsinstructies vallen hier ook onder.

Esthetische tandheelkunde

Je tanden bepalen voor een belangrijk deel je uiterlijk. Esthetische of cosmetische tandheelkunde is een vakgebied binnen de tandheelkunde waarin het uiterlijk van het gebit met tandheelkundige hulpmiddelen mooier gemaakt kan worden.
Bij de algemene tandheelkunde doen wij uiteraard ook ons uiterste best om elke restauratie zo natuurlijk en zo goed mogelijk te laten aansluiten bij uw gebit. Er zijn echter situaties waar de perfecte restauratie extra belangrijk is of waarbij iemand niet blij is met het uiterlijk van zijn gebit. Met behulp van esthetische tandheelkunde kunnen wij het uiterlijk van het gebit perfectioneren.

Implantologie

Een implantaat is eigenlijk een kunstwortel en wordt als fundering voor een kroon, brug, plaat- of frameprothese ofwel een klikgebit (overkappingsprothese) gebruikt. Het implantaat, dat meestal op een schroef lijkt, vervangt de verwijderde tandwortel. Hij is gemaakt van het lichaamsvriendelijke materiaal titanium dat zich gemakkelijk aan het bot hecht.

Mondhygiëne

Een belangrijk onderdeel van de preventieve tandheelkunde is een behandeling bij de mondhygiëniste of preventieassistente.

Zij richten zich op preventie en mondverzorging, om zo de mond gezond te houden/maken en tandbederf en/of tandvleesaandoeningen te voorkomen/ bestrijden.