Procedure Zoom behandeling

Het wordt aanbevolen de tanden goed te laten reinigen, voordat u aan de ZOOM behandeling begint.

Op de afgesproken dag en tijd wordt u bij ons verwacht, waar u zich meldt aan de balie. Doet u kleding aan waarin u zich prettig voelt, u moet minimaal een uur stil liggen.

Eerst worden uw lippen en tandvlees afgedekt, zodat alleen uw tanden nog zichtbaar zijn. Vervolgens wordt gel op uw tanden aangebracht die speciaal ontwikkeld is voor gebruik in combinatie met de ZOOM lamp. Deze versterken elkaar in het afbreken van de vlekken en verkleuringen op uw tanden. Zodra de gel op uw tanden is aangebracht, wordt de lamp op de mondrefractor geplaatst. Dit duurt 15 minuten. Daarna wordt de oude gel verwijderd, nieuwe aangebracht en de lamp opnieuw geplaatst. Dit wordt in totaal drie keer herhaald.

De ZOOM procedure schrijft voor dat al het zachte weefsel in en rond de mond wordt beschermd. Degene die de behandeling uitvoert moet erop toezien dat alle blootgestelde huid en weefsel wordt geïsoleerd. De patiënt moet tijdens de behandeling een speciale beschermingsbril dragen.

De behandeling is niet pijnlijk en kan zonder verdoving plaatsvinden. Sommige patiënten hebben tijdens de behandeling last van gevoelige tanden, speekselvorming of juist een droge mond. De ZOOM lamp geeft een minimale hoeveelheid warmte af wat meestal de oorzaak van het ongemak is. Heel af en toe voelt de patiënt direct na afloop van de behandeling lichte tintelingen die altijd vanzelf verdwijnen.

U mag na de behandeling direct naar huis. U dient de eerste 48 uur geen drank- en voedingsmiddelen te nuttigen die kleurstoffen bevatten (koffie, thee, cola, tabak, rode wijn, chocolade, rode sauzen etc.) en niet roken.