ZOOM behandeling

Bij Tandartspraktijk Bas Hengeveld wordt het bleken met een ZOOM behandeling uitgevoerd door gediplomeerd personeel, zodat u verzekerd bent van een goede behandeling. Voorafgaand aan de behandeling bekijkt de tandarts of een bleekbehandeling mogelijk is. Niet ieder gebit komt in aanmerking voor een behandeling. Elementen zoals kronen, facings en vullingen kleuren niet mee tijdens een bleekbehandeling.

Voor het bleken van uw tanden met een ZOOM behandeling maken wij gebruik van het ZOOM systeem. Het is een technisch geavanceerd systeem; veilig, effectief en geeft snel resultaat. In ongeveer ander half uur worden uw tanden aanzienlijk witter. ZOOM werkt door middel van een gel die op uw tanden wordt aangebracht. Deze gel is ontwikkeld voor gebruik in combinatie met een speciaal ontworpen lamp. Deze twee elementen hebben een versterkend effect op elkaar in het afbreken van de verkleuringen op uw tanden.

De waterstofperoxide in de gel wordt geactiveerd door de lamp. Bij de afbraak van de waterstofperoxide komt zuurstof vrij die indringt in het tandglazuur en tandbeen. Dit zorgt er voor dat de moleculen die zorgen voor de verkleuring van uw tanden worden afgebroken. Uw tanden worden hierdoor niet aangetast en over het algemeen voelt u niks van de behandeling. In sommige situaties kan gevoeligheid optreden. Als u na het bleken van uw tanden enkele eenvoudige instructies voor de verzorging van uw tanden opvolgt, zullen uw tanden altijd lichter blijven dan ze waren. Voor een optimaal en blijvend resultaat kunt u het beste twee keer per dag poetsen en regelmatig flossen. Het gebruik van drank- en voedingsmiddelen die kleurstoffen bevatten, beïnvloeden de mate waarin het resultaat blijvend is.

Het bleken van tanden met behulp van het ZOOM systeem is, zoals uit diverse studies is gebleken, absoluut veilig. Het bleken wordt afgeraden voor kinderen onder de 13 jaar, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. Mensen die gauw kokhalzen of benauwd worden, zullen wellicht moeite hebben met de behandeling.

Personen die gevoelig zijn voor licht, patiënten die worden behandeld met een combinatie van UVA-licht en het medicijn Psoraleen (PUVA-behandeling) of andere vormen van fotochemotherapie of patiënten met melanomen mogen niet worden behandeld met ZOOM. Patiënten die medicijnen of andere middelen gebruiken die lichtgevoeligheid in de hand werken (ongeacht of deze medicijnen met of zonder recept zijn verkregen en ongeacht of deze medicijnen al dan niet homeopatisch zijn), moeten voorafgaand aan de procedure hun huisarts of specialist raadplegen.

De kosten worden soms vergoed door de ziektekostenverzekeraar.

Wilt u meer weten over een bleekbehandeling of wilt u een afspraak maken, dan kunt u contact met ons opnemen.